verpleegkundig centralist headphones

Verpleegkundig centralist

Jouw werk als verpleegkundig centralist doet er echt toe! Is iemand in medische nood? Dan ben jij het eerste aanspreekpunt. Jouw inschatting en aanpak van de situatie kunnen van levensbelang zijn. Tegelijkertijd zorg je ervoor dat collega’s op de ambulance met de juiste informatie aangestuurd worden naar de correcte locatie. Op zoek naar vacature meldkamer Ambulance? Kijk dan op deze pagina!

Wat doet een verpleegkundig centralist?

Kom je werken als verpleegkundig centralist op de meldkamer, dan doe je over het algemeen werk dat van levensbelang is. Je neemt 112-oproepen aan en je moet supersnel inschatten hoe ernstig de situatie is. Dan beslis je welke hulp nodig is: een ambulance, traumahelikopter, of iets anders. 

Je bent als het ware de brug tussen mensen in nood en de hulpverleners, want je geeft levensreddende instructies aan de bellers en je blijft aan de lijn om te helpen totdat de ambulance arriveert. Tegelijkertijd houd je contact met de ambulanceteams en andere medische professionals, zodat iedereen op de hoogte is van wat er gebeurt. Een hele spannende en dynamische baan, waarbij al jouw skills nodig zijn!

Verpleegkundig centralist vacature

Kun jij deze functie aan?

Verpleegkundig centralist meldkamer

Als verpleegkundig centralist vind je het leuk om je medische kennis en ervaring toe te passen in een noodsituatie. Je bent het eerste aanspreekpunt en je probeert rust te creëren in veelal chaotische situaties. Je pakt de regie, schakelt snel en stelt prioriteiten. 

Dit werk vraagt om snelle reacties en goede communicatieve skills, want elke seconde telt bij noodsituaties. Verpleegkundig centralisten dragen bij aan het redden van levens door op het juiste moment de juiste hulpverlening te regelen. Ze zijn echt onmisbaar in de zorg.

De werkdag van een verpleegkundig centralist

Je dienst begint en je overlegt eerst met je collega die de vorige dienst had, zodat je helemaal up-to-date bent. Snel zet jij je headset op, want voor je het weet gaat de telefoon! Als centralist speel je een cruciale rol voor iedereen die 112 belt. Je bent niet alleen de helpende hand voor mensen die bellen, maar je staat ook direct in contact met je collega's in de ambulancedienst. Bovendien krijg je oproepen van partners in de gezondheidszorg, zoals huisartsen, huisartsenposten en ziekenhuizen, voor coördinatie en patiëntoverdracht.

Op de meldkamer draait alles om een voortdurend proces van informatie-inwinning en toewijzing. Je neemt meldingen aan en dirigeert ze onmiddellijk naar een of zelfs meerdere ambulances. Afhankelijk van de urgentie kan het ook betekenen dat je contact opneemt met de traumahelikopter of andere hulpdiensten. Kortom, een dynamische en afwisselende functie waarin je in het middelpunt staat van levensbelangrijke communicatie.

Vacature meldkamer ambulance

Ben jij de ervaren verpleegkundige die:

  • Kan multitasken?
  • Zelf beslissingen durft te nemen?
  • Houdt van adrenaline en kan werken onder hoge druk?
  • Stressbestendig is en stevig in de schoenen staat?
  • Goed overweg kan met computers / software?

Dan zoeken we jou!

Wie zoeken we voor verpleegkundig centralist

Privacy

Om je privacy te beschermen wil Ambulancezorg Gelderland-Midden zo weinig mogelijk persoonsgegevens van je ontvangen. Stuur daarom alleen informatie die strikt noodzakelijk is. Stuur geen vertrouwelijke gegevens.

Meld je aan

Ongeldige embed code, gebruik de iFrame embed met iFrame Resizer via het Share tabje bij het webformulier.